
قسمت مدیریت کاربر در دایرکت ادمین متعلق به شخصی است که بالاترین سطح دسترسی را دارد. یعنی شخصی که مدیر سرور است و می تواند منابع سرور را بین سایر کاربران تقسیم کند و به هر کاربر یک مقدار فضا و پهنای باند اختصاص دهد.
اما این کارها چگونه انجام می شود؟ در این مقاله می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم.
انواع دسترسی در دایرکت ادمین
سه نوع دسترسی در دایرکت ادمین وجود دارد:
- دسترسی مدیر
- دسترسی توزیع کننده
- دسترسی کاربر
نوع اول دسترسی عمومی است که مدیران سرور دارند و آموزشی که در این مقاله در مورد مدیریت کاربران در دایرکت ادمین می دهیم مربوط به این نوع دسترسی است.
دسترسی فروشنده در واقع یک کاربر است، اما به اضافه کردن کاربران جدید و تخصیص منابع نیز دسترسی دارد. اکثر افرادی که در پشتیبانی هاست می بینید این نوع دسترسی را دارند. اگر می خواهید به عنوان نماینده فروش هاستینگ فعالیت کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله «دریافت نمایندگی هاستینگ» را مطالعه کنید.
دسترسی در سطح کاربر همان سطح دسترسی است که هنگام خرید هاست دریافت می کنید، به این معنی که فقط می توانید به منابعی که برای سایت و دامنه خود ارائه کرده اید دسترسی داشته باشید.
یک کاربر جدید در دایرکت ادمین ایجاد کنید
برای ایجاد کاربر جدید در دایرکت ادمین باید وارد قسمت Account Manager شوید و از آنجا گزینه add new user را انتخاب کنید.
اگر موضوع دایرکت ادمین شما متفاوت است، مشکلی نیست، همچنان باید از همان قسمتی که در تصویر زیر است ادامه دهید:
با انتخاب این کادر به صفحه ای هدایت می شوید که اطلاعات کاربر جدید را می خواهد. فقط اطلاعات کاربر جدید را وارد کنید و در پایان دکمه ارسال را بزنید.
اکنون کاربر شما اضافه شده است و با اطلاعاتی که ارائه کرده اید شامل (ایمیل و نام کاربری) هر کاربر به پنل کاربری خود دسترسی خواهد داشت.
اگر دقت کرده اید در یکی از فیلدهای این صفحه از شما می خواهد که بسته کاربری را انتخاب کنید یا تعیین کنید کاربر چه تعداد منابع باید داشته باشد، این قسمت مربوط به تخصیص منابع برای کاربر است که در ادامه توضیح خواهیم داد. قسمت بعدی مقاله
اختصاص منابع به کاربر در دایرکت ادمین
وقتی یک کاربر جدید به دایرکت ادمین اضافه می کنیم، باید مشخص کنیم که چقدر فضا و پهنای باند می خواهیم به آنها بدهیم. برای تنظیم این قسمت باید از فیلد بسته کاربری در صفحه افزودن کاربر جدید استفاده کنیم.
اگر قبلاً بسته های مختلفی را برای ارائه به مشتریان میزبان خود تنظیم کرده اید، به سادگی نوع بسته را از این قسمت انتخاب کنید. اما اگر چنین کاری را انجام نداده اید یا می خواهید منابع خاصی را در اختیار کاربر قرار دهید، باید بر روی دکمه Customize کلیک کنید و از صفحه باز شده امکانات مورد نظر را در اختیار کاربر جدید قرار دهید.
در این قسمت می توانید تعریف کنید که کاربر جدید چقدر فضا و پهنای باند دارد، چه تعداد ساب دامین و … دارد.
بسته های هاست را در دایرکت ادمین اضافه کنید
برای تعریف بسته های مختلف و اینکه مشتریان میزبان شما یکی از این بسته ها را انتخاب کنند باید در کنترل پنل دایرکت ادمین از قسمت Account Manager وارد قسمت مدیریت بسته های کاربری شده و در این قسمت از مدیریت کاربر دایرکت ادمین مورد مناسب را انتخاب کنید. بسته ها خودتان تصمیم بگیرید
مدیریت کاربران در دایرکت ادمین
پس از تعریف کاربر جدید در دایرکت ادمین، همچنان می توانید کاربران را مدیریت کرده و علاوه بر مشاهده گزارش عملکرد تمامی کاربران، تغییرات دلخواه را در آنها اعمال کنید.
گزارشات کاربر در دایرکت ادمین
برای مشاهده گزارش عملکرد و مصرف منابع کاربر، باید وارد قسمت view all my users یا my users از قسمت account manager شوید. این بخش کاربران شما را فهرست می کند.
برای مشاهده گزارش هر کاربر کافیست روی نام کاربری وی کلیک کرده و از صفحه باز شده تب آمار استفاده را انتخاب کنید. در این قسمت گزارش کاملی از عملکرد کاربر را مشاهده خواهید کرد.
مدیریت کاربران در دایرکت ادمین: تغییر بسته ها و…
برای مدیریت کاربر در دایرکت ادمین و انجام کارهایی مانند تغییر بسته و منابع موجود یا حذف آن یا ورود به عنوان آن کاربر، باید مانند مرحله قبل روی نام کاربر کلیک کنید. اکنون صفحه باز است
- برای تغییر بسته سفارشی، تب Change را انتخاب کنید.
- برای حذف کاربر از بالای این صفحه، گزینه حذف کاربر را انتخاب کنید.
- برای ورود به عنوان این کاربر، گزینه ورود به عنوان گزینه بالا را انتخاب کنید.
با فشار دادن دکمه + در انتهای سمت راست منوی هر کاربر، می توانید به سرعت به برخی از این تغییرات دسترسی داشته باشید.
خلاصه و نتیجه گیری
در این مقاله از سری مقالات آموزشی مارال هاست به آموزش مدیریت کاربر در دایرکت ادمین پرداختیم و کارهای اصلی قابل انجام در این زمینه را بیان کردیم.
برای آشنایی بیشتر با دایرکت ادمین، پیشنهاد می کنیم این مقالات را نیز مشاهده کنید: «دایرکت ادمین چیست» «بازیابی پشتیبان در سی پنل هاست و دایرکت ادمین».
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.