
اطمینان از اینکه داده های وب سایت شما از طریق یک اتصال امن منتقل می شود به دلایل مختلفی مهم است. با این حال، گاهی اوقات ممکن است با مشکلی مانند ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR مواجه شوید که نشان دهنده مشکل اتصال است.
اگرچه این پیام می تواند خسته کننده و هشدار دهنده باشد، اما به خصوص در گوگل کروم نسبتا رایج است. دلایل مختلفی وجود دارد، اما می توانید از روش های ساده ای برای رفع آنها استفاده کنید.
در این پست، معنای خطای ERR_SSL_PROTOCOL و برخی از دلایل رایج را توضیح خواهیم داد. در مرحله بعد، شما را از طریق برخی از راه حل های بالقوه ای که می توانید برای حل آن استفاده کنید، راهنمایی می کنیم. بیایید بپریم!
ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR به چه معناست
پروتکل لایه سوکت های امن (SSL) یک اقدام امنیتی وب سایت است که از داده ها در برابر رهگیری و خواندن توسط شخصی غیر از گیرنده مورد نظر محافظت می کند. بسیاری از سایت ها از این پروتکل برای محافظت از اطلاعات شخصی کاربران خود استفاده می کنند.
ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR یک مشکل پروتکل رمزگذاری است که از انتقال امن داده ها جلوگیری می کند. این پیام ممکن است زمانی ظاهر شود که میخواهید با استفاده از پروتکل امن انتقال ابرمتن (HTTPS) از وبسایتی بازدید کنید. این پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) را با پروتکل SSL/Transport Layer Security (TLS) ترکیب می کند.
اگرچه این خطا می تواند در اکثر مرورگرهای وب اصلی رخ دهد، اما در کروم رایج است:
این مشکل رایج می تواند زمانی رخ دهد که کاربر سعی می کند از وب سایت شما بازدید کند. همچنین ممکن است زمانی رخ دهد که کاربر سعی می کند داده ها را در یک سایت وارد کند.
علل رایج ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR
دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ممکن است این پیام خطا را مشاهده کنید. اغلب ناشی از یک گواهینامه SSL منقضی شده یا گم شده است. همچنین می تواند ناشی از عدم تطابق در پروتکل های رمزگذاری سرور و مشتری باشد.
این خطا در صورتی که گواهی وب سایت باطل شده باشد نیز ممکن است رخ دهد. شاید به خطر افتاده باشد، مالک دیگر نمی خواهد از آن استفاده کند یا به سادگی گواهی خود را هنوز تمدید نکرده است.
سایر دلایل بالقوه شامل تنظیمات نادرست ساعت سیستم، تنظیمات فایروال و آنتی ویروس و تنظیمات و نسخه های پروتکل نادرست پیکربندی شده است. ممکن است تا زمانی که شروع به تلاش برای حل آن نکنید، نتوانید علت دقیق آن را شناسایی کنید.
محتوا را مستقیماً به صندوق ورودی خود تحویل دهید
در وبلاگ ما مشترک شوید و محتوای عالی را درست مانند این دریافت کنید که مستقیماً به صندوق ورودی شما تحویل داده می شود.
نحوه رفع خطای ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR (7 راه حل بالقوه)
اکنون که درباره این خطا و علل بالقوه آن بیشتر فهمیدیم، بیایید در مورد چگونگی رفع آن بحث کنیم. در اینجا هفت راه حل وجود دارد که می توانید از آنها برای رفع خطای ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR استفاده کنید!
1. کش مرورگر و وضعیت SSL را پاک کنید
اولین راه حلی که می توانید امتحان کنید این است که کش مرورگر خود را پاک کنید. کش یک کپی ذخیره شده از داده های یک سایت است. معمولاً شامل تمام محتوای وب سایت، از جمله تصاویر، فایل های HTML و فیلم ها می شود.
وقتی برای بار دوم همان وبسایت یا صفحه را درخواست میکنید، رایانه میتواند با بازیابی آن از حافظه پنهان محلی به جای درخواست مجدد از سرور، در زمان صرفهجویی کند. حافظه پنهان محلی توسط مرورگر شما قابل دسترسی و کنترل است.
برای پاک کردن کش در گوگل کروم، روی سه نقطه در گوشه سمت راست بالای پنجره مرورگر کلیک کنید. سپس انتخاب کنید ابزار بیشتر > پاک کردن داده های مرور:
کادرهای مورد نیاز را علامت بزنید و کلیک کنید اطلاعات روشن. اکنون مرورگر خود را refresh و بارگذاری مجدد کنید و سعی کنید دوباره به سایت دسترسی پیدا کنید.
اگر کار نکرد، می توانید وضعیت SSL خود را نیز پاک کنید. وضعیت SSL روشی است که کروم برای تعیین اینکه آیا یک وب سایت از HTTPS استفاده می کند یا خیر. اگر وبسایت از اتصال HTTPS استفاده میکند، وضعیت SSL سبز و اگر از اتصال HTTPS استفاده نمیکند، X قرمز میشود.
برای پاک کردن وضعیت، کافی است به منوی شروع بروید و سپس به صفحه کنترل > شبکه و اینترنت > مرکز شبکه و اشتراک گذاری. سپس انتخاب کنید تنظیمات اینترنت بازکردن خواص اینترنتی پانل.
زیر محتواکلیک کنید وضعیت SSL را پاک کنید دکمه:
وقتی کارتان تمام شد، باید یک پیام موفقیت آمیز ببینید که به شما اطلاع می دهد که کش SSL با موفقیت پاک شده است. سپس میتوانید Chrome را مجدداً راهاندازی کنید تا ببینید آیا پیام خطا همچنان وجود دارد یا خیر.
2. ساعت سیستم خود را بررسی کنید
تنظیمات نادرست تاریخ یا منطقه زمانی میتواند گاهی با وبسایتی که میخواهید از آن بازدید کنید تداخل ایجاد کند و منجر به ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR شود. بنابراین، گام بعدی شما این است که بررسی کنید که سیستم شما از تاریخ و زمان صحیح استفاده می کند.
می توانید این کار را با کلیک بر روی زمان در گوشه سمت راست پایین صفحه انجام دهید. با این کار تنظیمات تاریخ و زمان شما باز می شود:
بررسی کنید که منطقه زمانی، زمان و تاریخ فعلی صحیح باشد. همچنین مهم است که مطمئن شوید از یک ساعت 24 ساعته یا فرمت ساعت نظامی استفاده نمی کنید. سپس می توانید دوباره صفحه را بارگیری کنید تا ببینید آیا با این کار مشکل برطرف می شود یا خیر.
3. افزونه های مرورگر و نرم افزار آنتی ویروس شخص ثالث را غیرفعال کنید
استفاده از افزونه های مرورگر می تواند یک راه عالی برای گسترش عملکرد مرورگر شما باشد. با این حال، گاهی اوقات این برنامه های افزودنی می توانند در تنظیمات پروتکل مشکل ایجاد کنند.
برای شناسایی هر گونه برنامه افزودنی بالقوه ای که ممکن است خطا ایجاد کند، با رفتن به منوی Chrome و کلیک کردن، از صفحه افزونه های خود دیدن کنید. ابزارهای بیشتر > برنامه های افزودنی:
تمام برنامه های افزودنی خود را غیرفعال کنید. سپس دوباره به وب سایتی مراجعه کنید که پیام خطا را نمایش می دهد. اگر وجود ندارد، می توانید فرض کنید که پسوند مقصر است.
مرحله بعدی فعال کردن هر افزونه و بارگذاری مجدد سایت بین فعال سازی است. هنگامی که مقصر را شناسایی کردید، می توانید به دنبال یک جایگزین باشید. همچنین ایده خوبی است که به طور موقت هر نرم افزار آنتی ویروس یا فایروال هایی را که نصب کرده اید غیرفعال کنید.
4. گواهی SSL خود را بررسی کنید
اگر همچنان پیام خطا را مشاهده می کنید، راه حل بعدی بررسی گواهینامه SSL است. همانطور که گفته شد، ممکن است یک گواهی باطل، مفقود یا منقضی شده، باعث ایجاد پیام خطا شود. به همین دلیل مهم است که مطمئن شوید موردی که استفاده می کنید معتبر است.
می توانید از یک بررسی کننده SSL آنلاین برای تأیید اعتبار گواهی خود استفاده کنید. یک گزینه محبوب Qualys SSL Labs است:
می توانید نام دامنه خود را وارد کرده و سپس روی آن کلیک کنید در حال ارسال. هنگامی که اسکن کامل شد، گزارشی با اطلاعات دقیق درباره گواهی SSL خود، از جمله دامنه، پورت، پروتکل و نام میزبان مرتبط با آن خواهید دید.
5. پروتکل QUIC را غیرفعال کنید
QUIC یک پروتکل اینترنتی جدید است که در ابتدا توسط گوگل برای مرورگر کروم خود توسعه داده شد. این یک جایگزین برای پروتکل HTTP است و هدف آن بهبود عملکرد است.
QUIC به طور پیشفرض در آخرین نسخههای Chrome فعال است، اما میتوانید آن را از پانل تنظیمات غیرفعال کنید. غیرفعال کردن QUIC مرورگر را مجبور به استفاده از HTTP میکند که میتواند برای افرادی که مشکل اتصال دارند مفید باشد.
برای غیرفعال کردن QUIC در کروم، به chrome://flags/#enable-quic:
تا زمان پروتکل آزمایشی QUICروی منوی کشویی کلیک کنید و انتخاب کنید معلول. در پایین صفحه کلیک کنید من در حال راه اندازی مجدد هستم دکمه. اکنون به وب سایتی که می خواهید بارگیری کنید بازگردید و ببینید آیا خطای پروتکل همچنان ظاهر می شود یا خیر.
6. تمام نسخه های SSL/TLS را فعال کنید
روش دیگری که می توانید امتحان کنید این است که تمام نسخه های SSL/TLS را فعال کنید. این باعث می شود سایت هایی با پروتکل های قدیمی یا ناامن بارگیری شوند. اگرچه این روش معمولاً توصیه نمی شود، اما می تواند به شما در شناسایی منبع ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR کمک کند.
برای فعال کردن همه نسخههای SSL/TLS، آن را باز کنید تنظیمات پیشرفته در کروم، سپس کلیک کنید سیستم. سپس انتخاب کنید تنظیمات سرور پروکسی را باز کنید و برو به منبسط بخش:
روی چک باکس های همه نسخه های TLS/SSL کلیک کنید. وقتی کارتان تمام شد، مرورگر خود را دوباره بارگیری کنید و ببینید آیا می توانید به وب سایت دسترسی پیدا کنید یا خیر.
7. سطح امنیت و حریم خصوصی خود را در اینترنت تغییر دهید
اگر سطح امنیت اینترنت و حریم خصوصی شما بسیار بالا باشد، ممکن است دسترسی شما را به وبسایتهای خاصی محدود کنند. میتوانید سطوح تنظیمات خود را تنظیم کنید تا ببینید آیا باعث ایجاد ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR میشوند.
برای انجام این کار، “گزینه های اینترنت” را در نوار جستجوی دستگاه خود تایپ کنید، سپس روی ضربه بزنید وارد کلید که در خواص اینترنتی پنجره ای که باز می شود را انتخاب کنید امنیت تب، سپس از نوار لغزنده برای تنظیم آن در حالت متوسط استفاده کنید:
وقتی کارتان تمام شد، کلیک کنید باشه دکمه. لطفاً مرورگر خود را دوباره بارگیری کنید، سپس دوباره از وب سایت بازدید کنید.
خلاصه
مواجه شدن با پیام های خطا هنگام تلاش برای دسترسی به یک وب سایت می تواند فوق العاده خسته کننده باشد. یکی از رایج ترین مواردی که ممکن است هنگام استفاده از Chrome مشاهده کنید ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR است. خوشبختانه، شما می توانید از تعداد انگشت شماری راه حل برای رفع آن استفاده کنید.
همانطور که در این پست توضیح دادیم، این خطا می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود. محتمل ترین مقصرها تنظیمات نادرست حافظه پنهان، گواهی های قدیمی یا منقضی شده و تنظیمات نادرست پروتکل یا سیستم هستند. با پاک کردن حافظه پنهان، تأیید گواهی SSL و بهروزرسانی پروتکل و تنظیمات حریم خصوصی، میتوانید این مشکل را در کمترین زمان ممکن حل کنید.
به دنبال میزبانی وب ایمن هستید که بتواند در مورد هر گونه مشکل فنی به شما کمک کند؟ برنامه های میزبانی مدیریت شده DreamPress ما را بررسی کنید و به پشتیبانی متخصص 24/7، پشتیبان گیری روزانه و موارد دیگر دسترسی پیدا کنید!
با DreamPress کارهای بیشتری انجام دهید
کاربران DreamPress Plus و Pro بدون هزینه اضافی به Jetpack Professional (و بیش از 200 تم ممتاز) دسترسی دارند!