
با استفاده از cron job می توانید اجرای یک دستور را در هاست به گونه ای برنامه ریزی کنید که در زمان مورد نظر به طور خودکار اجرا شود و یا اجرای یک دستور در زمان های خاصی تکرار شود.
این عملکرد برای مواردی مناسب است که انجام دستی یک کار تکراری در فواصل زمانی نزدیک بسیار دشوار است. به عنوان مثال، فرض کنید می خواهید هر دو ساعت یک بار از پایگاه داده خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و بک آپ های روز قبل را به ترتیب زمانی حذف کنید. انجام این کار به صورت دستی تقریبا غیرممکن است!
در چنین مواردی cron job به کمک ما می آید و با تعریف دستورات cron می توانیم به راحتی هر وظیفه را به صورت متوالی از سرور درخواست کنیم. در این مقاله cron job را یاد می گیریم و قدم به قدم نحوه استفاده از این ویژگی را یاد می گیریم.
آموزش cron برای کار در سی پنل
برای تعریف یک cron job جدید یا اصلاح کارهای cron قبلی، ابتدا باید وارد کنترل پنل هاست خود شوید. بسیاری از هاست ها یک میانبر cron را در صفحه اصلی کنترل پنل خود قرار داده اند و شما فقط روی آن کلیک می کنید تا وارد تنظیمات “cron job” شوید.
به جای ورود از این قسمت می توانید مستقیما وارد کنترل پنل cPanel شوید. در منوی سی پنل می توانید تنظیمات cron job را در قسمت Advanced پیدا کرده و وارد کنید. اگر در کار با سی پنل مشکل دارید، باید مقاله “آموزش هاست سی پنل” را مطالعه کنید که در آن سی پنل را به طور کامل از پایه توضیح داده ایم.
فیلد ایمیل شغلی Cron
پس از ورود به این تب، اولین تب فیلد ایمیل است. این ایمیلی است که سیستم می خواهد پس از اجرای دستور cron job یک بار به آن اطلاع دهد که این دستور را اجرا کرده است. بهتر است ابتدا ایمیل خود را فقط برای تست صحت اجرای دستورات از “cron” وارد کنید و سپس ایمیل صحیح وارد نکنید، زیرا ارسال ایمیل های متوالی برای “cron jobs” که در بازه های زمانی بسته (در هر چند ساعت) بارگذاری می شود، انجام می شود. ) هم منابع سرور زیادی را مصرف می کند و هم برای شما آزاردهنده است.
آموزش کار cron: برنامه ریزی
بخش اضافه کردن یک کار جدید cron بخش اصلی کار ما است که در آن باید یک کار cron جدید تعریف کنیم تا سیستم کار کند. ابتدا، موضوع زمانبندی کرون جابز را مورد بحث قرار میدهیم.
در این بخش چندین فیلد تنظیمات مختلف را مشاهده خواهید کرد.
اولین قسمت تنظیمات عمومی است. در این قسمت برخی از تنظیمات زمانبندی کار cron را که رایج هستند و کاربران معمولاً به صورت پیش فرض انجام می دهند را مشاهده می کنیم. اگر بخواهیم می توانیم از همین تنظیمات استفاده کنیم و اگر نه خودمان می توانیم فیلدهای پایین را تغییر دهیم. در تصویر زیر دو بار در روز (هر 12 ساعت) زمان را برای برنامه انتخاب کرده ایم.
اگر میخواهید خودتان وقت بگذارید، میتوانید از قسمتهای زیر که به شرح زیر توضیح داده شده است، این کار را انجام دهید:
Minute: قسمت اول مشخص می کند که این دستور هر چند دقیقه یکبار اجرا شود. به عنوان مثال اگر در قسمت دقیقه عدد 5 را وارد کنید به این معنی است که هر 5 دقیقه دستور وارد شده در انتهای این فیلد (که در قسمت بعدی مقاله توضیح می دهیم) را اجرا می کنید.
Time: این قسمت نیز مانند قسمت قبل است، با این تفاوت که مشخص می کند دستور چه زمانی باید اجرا شود. علاوه بر این، می توانید زمان اجرای دستور خاصی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، برای اجرای دستور هر روز صبح در ساعت 8:30، بخش ساعت را روی 8 صبح و بخش دقیقه را روی 30 دقیقه تنظیم می کنید.
Day: مشخص می کند که این دستور در کدام روز از هر ماه اجرا شود. همچنین در این قسمت از آموزش cron job باید اشاره کنیم که برای اجرای دستور به صورت روزانه یا هر دو روز یکبار باید تنظیمات را نیز از این قسمت انجام دهید. اگر می خواهید دستور هر روز اجرا شود، فقط یک ستاره * در این قسمت قرار دهید.
ماه: این قسمت مربوط به تنظیمات ماه نیز می باشد.
Weekday: این قسمت همچنین مشخص می کند که در کدام روز از هفته دستور اجرا شود. باز هم علامت * به معنای هر هفته است.
تا اینجا ما یاد گرفتیم که چگونه یک کار cron را برای اجرا برنامه ریزی کنیم، حالا باید ببینیم چگونه خود دستور را وارد کنیم.
آموزش Cron برای کار: دستورات ورود به سیستم
زمانی که زمان اجرا را تنظیم کردید، نوبت به ثبت دستور می رسد. ساده ترین راه برای ثبت دستور cron job این است که یک فایل php بر روی هاست تعریف کرده و سپس آدرس آن را در این قسمت وارد کنید تا فایل طبق برنامه زمانی مشخص شده اجرا شود.
ساختار دستوری که باید در این قسمت وارد کنید به صورت زیر است:
/usr/local/bin/php/home/username/public_html/dastooreCron.php
به جای نام کاربری، نام کاربری هاست خود را وارد کنید و سپس آدرس محل فایل php را وارد کنید. اگر فایل را در پوشه ای غیر از public_html قرار دادید، آدرس آن را به درستی وارد کنید و در پایان فراموش نکنید که .php را به آدرس و نام فایل اضافه کنید (در اینجا نام فایل را dastooreCron.php گذاشتیم).
در نهایت بر روی دکمه Add New Cron Job کلیک می کنیم تا یک cron job جدید ایجاد شود. در این بخش می توانید به cron job های قبلی دسترسی داشته باشید و آن ها را اصلاح کنید.
اگر پس از ثبت دستور، ایمیلی مبنی بر اجرای دستور دریافت نکردید، یا اگر متوجه شدید که cron job شما به درستی اجرا نشده است، با پشتیبانی هاست تماس بگیرید تا مطمئن شوید که نیازی به تغییر آدرس بالا نیست. .
محدودیت های شغلی Cron:
- محدود به یک کامپیوتر است (چه یک سیستم محلی و چه یک سرور در شبکه)، و اگر آن سیستم مشکلی داشته باشد، تمام دستورالعمل های تعریف شده از بین می رود.
- اگر دستور اجرا نشود قدرت تکرار را ندارد و دستور به زمان برنامه ریزی شده بعدی موکول می شود.
- نمی توان دستورات را به طور مکرر در کمتر از 60 ثانیه اجرا کرد. بنابراین سریعترین زمان برای تکرار اجرای یک دستور با استفاده از cron job یک دقیقه است.
نتیجه
در این مقاله به آموزش cron job پرداختیم و نحوه زمانبندی cron job و نحوه ثبت دستور cron job را توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد.
اگر این مقاله برای شما مفید بود یا در مورد کرون جاب سوالی دارید، نظر یا سوال خود را در قسمت نظرات همین مقاله بنویسید.