
برای درگیر شدن در توسعه وردپرس، ابتدا باید بدانید که چگونه مهم ترین فایل های این پلتفرم کار می کنند. وردپرس کار را بسیار آسان با سایت شما می کند. با این حال، دانستن اینکه از کجا شروع کنید – یا پیش بینی اینکه تغییرات شما واقعاً چه کاری انجام می دهند، می تواند دشوار باشد.
این مکان عالی برای مطالعه است functions.php فایل که به عنوان فایل ویژگی نیز شناخته می شود. این یک مکان رایج برای ایجاد تغییرات و افزودن کد به وردپرس است. با ویرایش این فایل می توانید به چندین چیز مفید دست پیدا کنید، مانند افزودن گوگل آنالیتیکس به سایت خود، ایجاد منوهای سفارشی یا نمایش زمان تخمینی برای خواندن یک پست.
فایل functions.php چیست؟
وردپرس functions.php فایل با تمام تم های رایگان و ممتاز وردپرس ارائه می شود. ممکن است برای چشمان آموزش دیده زیاد به نظر نرسد، اما یک فایل تابع ابزار قدرتمندی است که به شما امکان می دهد کارهای جالب زیادی انجام دهید:
کدکس وردپرس فایل تابع را به شرح زیر توصیف می کند:
شما می توانید از آن برای فراخوانی توابع، هم PHP و هم وردپرس داخلی استفاده کنید و توابع خود را تعریف کنید. شما می توانید با افزودن کد به افزونه وردپرس یا از طریق فایل ویژگی های تم وردپرس به نتایج مشابهی دست پیدا کنید.
به عبارت ساده، یک فایل ویژگی به شما امکان می دهد کد سفارشی را به سایت خود اضافه کنید. این به شما امکان می دهد عملکردهای جدید ایجاد کنید یا به توابع موجود به روش های سفارشی ارجاع دهید. همانطور که Codex اشاره می کند، این یک فایل تابع را بسیار شبیه به یک افزونه می کند، اما تفاوت هایی بین این دو وجود دارد.
مهمترین تفاوت این است که فایل ویژگی ها متعلق به یک موضوع خاص است. اگر تم ها را تغییر دهید یا به نسخه جدیدتر به روز کنید، تغییراتی که ایجاد کرده اید از بین خواهند رفت.
به همین دلیل، باید به فکر ایجاد یک تم فرزند و افزودن کد جدید به فایل توابع تم فرزند باشید. به این ترتیب می توانید بدون از دست دادن تغییرات خود، طرح زمینه والد را به روز کنید.
اینکه آیا انتخاب می کنید از فایل تابع استفاده کنید یا یک افزونه ایجاد کنید، کاملاً به شما بستگی دارد. در حال حاضر، بیایید به روش های مختلفی که می توانید فایل ویژگی خود را ویرایش کنید نگاه کنیم!
نحوه ویرایش فایل ویژگی ها (2 روش)
ویرایش فایل ویژگی با استفاده از یک ویرایشگر متن استاندارد مانند TextEdit یا Notepad آسان است. با این حال، قبل از شروع، ضروری است که یک نسخه پشتیبان از سایت خود ایجاد کنید و نسخه اصلی را بدون ویرایش نگه دارید. functions.php فایل. این به شما این امکان را می دهد که اگر در طول فرآیند ویرایش مشکلی پیش آمد، وب سایت خود را بازیابی کنید.
1. از ویرایشگر وردپرس استفاده کنید
اگر به رابط مدیریت وردپرس دسترسی دارید، میتوانید فایل ویژگیها را مستقیماً از ویرایشگر تم ویرایش کنید. قابل اعتماد و متخصص ظاهر > ویرایشگر:
در سمت راست صفحه، لیستی از تمام فایل های تم خود را خواهید دید. اینها بسته به موضوعی که استفاده می کنید متفاوت است، اما یکی از گزینه ها باید باشد ویژگی های تم (functions.php).
فقط روی فایل کلیک کنید تا در ویرایشگر باز شود:
اکنون می توانید مستقیماً فایل را ویرایش کنید. فراموش نکنید که روی آن کلیک کنید فایل را به روز کنید در قسمت پایین برای ذخیره تغییرات خود پس از اتمام کار.
2. از طریق FTP به فایل دسترسی پیدا کنید
اگر نمیتوانید از داشبورد مدیریت استفاده کنید یا ترجیح میدهید فایلها را مستقیماً پیکربندی کنید، میتوانید با استفاده از یک کلاینت پروتکل انتقال فایل امن (SFTP) مانند FileZilla به فایل ویژگی دسترسی پیدا کنید.
ابزار FTP خود را باز کنید و اعتبار هاست خود را وارد کنید تا به سایت خود متصل شوید. برای یافتن فایل صحیح، باز کنید wp-content/themes/[the name of your theme]. وقتی این پوشه را باز کنید، خواهید دید functions.php فایل:
اکنون تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را با استفاده از نرم افزار ویرایش متن دلخواه خود ویرایش کنید. وقتی کارتان تمام شد، فایل را ذخیره کرده و با همان نام و پسوند آن را بازنویسی کنید.
8 ترفندی که می توانید با فایل ویژگی های وردپرس به دست آورید
اکنون باید آماده شروع ویرایش فایل ویژگی خود باشید. برای شروع، ما به برخی تغییراتی که می توانید ایجاد کنید نگاه می کنیم. تنها کاری که باید انجام دهید این است که تکه های کد ارائه شده را کپی کرده و آنها را در یک خط جدید در پایین فایل تابع خود قرار دهید (فراموش نکنید آن را ذخیره کنید!).
1. Google Analytics را به سایت خود اضافه کنید
راه های مختلفی برای ادغام گوگل آنالیتیکس با سایت وردپرسی شما وجود دارد. یکی این است که اعتبار خود را مستقیماً به فایل ویژگی ها اضافه کنید. این روش کد رهگیری را در هدر سایت شما وارد می کند و اطمینان حاصل می کند که هر بازدید به درستی ثبت می شود.
با قرار دادن کد زیر در پایین فایل توابع خود شروع کنید:
<?php add_action('wp_head', 'wpb_add_googleanalytics'); function wpb_add_googleanalytics() { ?> // Replace this line with your Google Analytics Tracking ID <?php } ?>
اکنون تنها کاری که باید انجام دهید این است که شناسه ردیابی خود را پیدا کرده و آن را در خطی که حاوی متن ظرف است قرار دهید. هنگامی که فایل ویژگی را ذخیره می کنید، سایت شما به حساب Google Analytics شما پیوند داده می شود.
محتوا را مستقیماً به صندوق ورودی خود تحویل دهید
در وبلاگ ما مشترک شوید و محتوای عالی را درست مانند این دریافت کنید که مستقیماً به صندوق ورودی شما تحویل داده می شود.
2. پیام خطای پیش فرض ورود به سیستم را تغییر دهید
به طور پیش فرض، زمانی که شخصی تلاش ناموفقی برای ورود به یک سایت وردپرسی انجام می دهد، پیام خطایی مانند زیر را مشاهده می کند:
متأسفانه، این پیام به مهاجمان بالقوه اطلاعاتی در مورد اینکه چرا تلاش کار نمی کند، می دهد. یک راه حل مطمئن تر این است که به جای آن این را به یک پیام عمومی تغییر دهید.
با افزودن کد زیر به فایل توابع خود می توانید این کار را به راحتی انجام دهید:
function no_wordpress_errors(){ return 'Something went wrong!'; } add_filter( 'login_errors', 'no_wordpress_errors' );
به این نگاه کن مشکلی پیش آمد! پیام در خط دوم؟ این پیام اکنون در تلاش برای ورود نادرست بعدی ظاهر می شود:
شما می توانید متن را به هر چیزی که می خواهید تغییر دهید تا زمانی که کاراکترهای نقل قول تک را حفظ کنید. آن را با پیام های مختلف امتحان کنید تا ببینید چگونه کار می کند.
3. زمان تخمینی برای خواندن یک پست را اضافه کنید
این ترفند ساده به شما امکان می دهد زمان تقریبی خواندن یک پست را محاسبه و نمایش دهید. سپس بازدیدکنندگان شما می توانند بلافاصله یک ایده کلی از طول محتوا بدست آورند.
برای پیاده سازی این کد، باید دو ویرایش جداگانه انجام دهید. اولین مورد در داخل رخ می دهد functions.php فایلی که می خواهید قطعه زیر را در آن قرار دهید:
function reading_time() { $content = get_post_field( 'post_content', $post->ID ); $word_count = str_word_count( strip_tags( $content ) ); $readingtime = ceil($word_count / 200); if ($readingtime == 1) { $timer = " minute"; } else { $timer = " minutes"; } $totalreadingtime = $readingtime . $timer; return $totalreadingtime; }
با این حال، این قطعه فقط محاسبه را انجام می دهد. اکنون باید کد زیر را در هر کجا که می خواهید نتایج ظاهر شوند اضافه کنید:
echo reading_time();
به عنوان مثال، می توانید آن را به ابرداده ای که در کنار هر پست ظاهر می شود اضافه کنید. هر تم به طور متفاوتی ساخته شده است، اما شما معمولا آن را در آن پیدا خواهید کرد template-parts > post > content.php:
اکنون زمان تخمینی مطالعه در سربرگ هر پست همراه با تاریخ نمایش داده می شود.
4. شماره نسخه وردپرس را حذف کنید
نسخه های قدیمی وردپرس ممکن است حفره های امنیتی داشته باشند که هکرها و ربات های مخرب می توانند از آنها سوء استفاده کنند. یکی از راه های جلوگیری از این خطر این است که سایت شما از کدام نسخه وردپرس استفاده می کند پنهان کنید. به این می گویند امنیت از طریق ابهام.
قبل از ادامه، مهم است که توجه داشته باشید که ناشناخته هرگز نباید مال شما باشد فقط اقدام امنیتی. این بیشتر شبیه افزودن پشتیبانی اضافی به قلعه وردپرس ایمن شماست.
مخفی کردن شماره نسخه فقط مستلزم افزودن قطعه کد زیر به فایل تابع است:
remove_action('wp_head', 'wp_generator');
شماره نسخه اکنون از تمام قسمت های سایت شما از جمله کد آن و فید RSS شما حذف خواهد شد.
5. اعلامیه حق چاپ خود را به طور خودکار به روز کنید
به روز رسانی سال در اعلامیه حق چاپ یکی از آن کارهای کوچکی است که به راحتی فراموش می شود. خوشبختانه، شما می توانید فایل ویژگی های خود را ویرایش کنید تا به طور خودکار تاریخ کپی رایت را بر اساس سالی که اولین پست شما نوشته شده است ایجاد کنید.
کد زیر را در فایل توابع خود قرار دهید:
function wpb_copyright() { global $wpdb; $copyright_dates = $wpdb->get_results(" SELECT YEAR(min(post_date_gmt)) AS firstdate, YEAR(max(post_date_gmt)) AS lastdate FROM $wpdb->posts WHERE post_status="publish" "); $output=""; if($copyright_dates) { $copyright = "© " . $copyright_dates[0]->firstdate; if($copyright_dates[0]->firstdate != $copyright_dates[0]->lastdate) { $copyright .= '-' . $copyright_dates[0]->lastdate; } $output = $copyright; } return $output; }
سپس کد زیر را در هر کجا که می خواهید اطلاعات کپی رایت ظاهر شود اضافه کنید:
<?php echo wpb_copyright(); ?>
اکنون تاریخ کپی رایت در حال به روز رسانی پویا را در سایت خود خواهید دید.
در مورد ما، تاریخ را به اضافه کردیم footer.php به طوری که در انتهای صفحه ظاهر شود.
6. منوهای سفارشی اضافه کنید
اکثر تم ها دارای منوهای ناوبری از پیش تعریف شده هستند. اما اگر بخواهید منوی خود را بسازید و آن را در هر کجای سایت خود قرار دهید، چه باید کرد؟
تنها کاری که باید انجام دهید این است که این کد را در فایل توابع خود قرار دهید:
function wpb_custom_new_menu() { register_nav_menu('my-custom-menu',__( 'My Customized Menu' )); } add_action( 'init', 'wpb_custom_new_menu' );
می توانید جایگزین کنید “منوی سفارشی من” با نامی که می خواهید به منو بدهید. اگر به ظاهر > منوها در ناحیه مدیریت خود، باید گزینه جدید فهرست شده در صفحه را مشاهده کنید:
اکنون می توانید منوی جدید را در هر نقطه از سایت خود اضافه کنید.
<?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'my-custom-menu', 'container_class' => 'custom-menu-class' ) ); ?>
به احتمال زیاد می خواهید این کد را در قسمت قرار دهید header.php فایل. با این کار منو در بالای سایت شما قرار می گیرد.
7. نمونه های خود را سفارشی کنید
اسنیپت ها توضیحات نمونه کوتاهی از پست های شما هستند که می توانید در صفحه اصلی خود یا در فید وبلاگ نمایش دهید. به طور پیش فرض، تمام نمونه ها دارای طول و متن پیوند یکسان هستند، اما می توانید این را تغییر دهید.
ابتدا متن پیوندی را که شما را از قطعه به پست کامل می برد تغییر دهیم. این معمولاً «بیشتر بخوانید» یا «ادامه خواندن» است، اما میتوانید با قرار دادن قطعه زیر در فایل توابع خود، آن را به هر آنچه که میخواهید بسازید:
function new_excerpt_more($more) { global $post; return '<a class="moretag" href="'. get_permalink($post->ID) . '"> Read the full article...</a>'; } add_filter('excerpt_more', 'new_excerpt_more');
در اینجا متن پیوند تنظیم شده است مقاله کامل را بخوانید…
در مرحله بعد، اجازه دهید طول قطعه را تغییر دهیم. این کد را در فایل توابع خود قرار دهید:
function new_excerpt_length($length) { return 20; } add_filter('excerpt_length', 'new_excerpt_length');
به طور پیش فرض، طول استاندارد 55 کلمه است. اما در این مثال روی 20 تنظیم شده است. می توانید عدد را به هر چیزی که دوست دارید تغییر دهید.
8. تولید می کنند پس زمینه تصادفی برای سایت شما
در نهایت، اجازه دهید با یک ترفند طراحی سرگرم کننده به پایان برسانیم. این توییک به شما این امکان را می دهد که هر بار که شخصی از سایت خود بازدید می کند، به طور تصادفی یک رنگ پس زمینه جدید برای سایت خود ایجاد کنید. با افزودن کد زیر به فایل توابع شروع کنید:
function wpb_bg() { $rand = array('0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', 'a', 'b', 'c', 'd', 'e', 'f'); $color="#".$rand[rand(0,15)].$rand[rand(0,15)].$rand[rand(0,15)]. $rand[rand(0,15)].$rand[rand(0,15)].$rand[rand(0,15)]; echo $color; }
این کد تگ HTML را برای رنگ ها تولید می کند، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید که در صفحه اعمال می شود. برای انجام این کار، باید برچسب را پیدا کنید
، که باید به شکل زیر باشد:<body <?php body_class(); ?>>
این معمولا در است header.php فایل، اما بسته به موضوع شما می تواند جای دیگری باشد. هنگامی که خط صحیح را پیدا کردید، به سادگی آن را با کد زیر جایگزین کنید:
<body <?php body_class(); ?> style="background-color:<?php wpb_bg();?>">>
فایل خود را ذخیره کنید و وب سایت خود را باز کنید. باید ببینید که یک رنگ پس زمینه جدید وجود دارد:
صفحه را دوباره بارگیری کنید و هر بار یک رنگ جدید خواهید دید:
بدیهی است که این انتخاب طراحی مناسبی برای هر سایتی نیست، اما برای برخی ترفند خوبی است!
فایل functions.php خود را ویرایش کنید
وردپرس functions.php فایل مکان مناسبی برای کار با عملکرد پیش فرض سایت شما است. این یک فایل قدرتمند است که به شما کنترل زیادی بر روی سایت خود می دهد، زمانی که متوجه شوید چگونه کار می کند.
بسته به قالب وردپرس خود، ممکن است بتوانید از ویرایشگر فایل تم داخلی برای دسترسی و ویرایش فایل functions.php خود استفاده کنید. در غیر این صورت می توانید از طریق FTP به آن دسترسی داشته باشید. سپس میتوانید از کد سفارشی برای انجام همه کارها از نمایش زمان تخمینی برای خواندن یک پست و سفارشیسازی قطعههای خود استفاده کنید.
با DreamPress کارهای بیشتری انجام دهید
کاربران DreamPress Plus و Pro بدون هزینه اضافی به Jetpack Professional (و بیش از 200 تم ممتاز) دسترسی دارند!